miercuri, 1 octombrie 2014

Forma unghiei naturale - sfaturi utile


Inspira-te din urmatoarele sfaturi utile pentru stabilirea formei unghiilor. Transforma-ti manichiura intr-un accesoriu ‘glam’ si alege un model care se potriveste cu personalitatea si stilul tau de viata.

1. Taierea si pilirea corecta a unghiilor
Pentru a putea corecta anumitele greseli este important sa nu tai unghiile prea scurte. Regula de aur este sa renunti la o lungime de 1-2 mm si sa folosesti pila pentru finisarea si stabilirea formei potrivite. Utilizeaza instrumentele ideale pentru unghii false sau naturale si scapa de marginile disproportionate. Nu uita pilirea se face intr-o singura directie, fie de la centru spre margini sau invers. Unghiile pot deveni foarte fragile si se deterioreaza mai usor daca adopti o miscare inainte-inapoi.
2. Ghideaza-te dupa dimensiunea degetelor
Inainte de a alege modelul de manichiura, este foarte important sa-ti pregatesti unghiile pentru o transformare chic. Un factor important care te ajuta sa alegi forma ideala a unghiilor este lungimea si dimensiunea degetelor. Asadar, daca ai degete groase este indicat sa optezi pentru unghii in forma rotunda sau ascutita. Pe de alta parte daca ai degetele lungi si subtiri imbratiseaza trendul unghiilor patrate. Potrivit statisticilor, forma oval-patrata (‘sqoval’) sau ovala arata extraordinar atat cu degetele scurte cat si cu cele lungi.
3. Tine cont de forma lunulei
Nu trebuie sa fii un expert in acest domeniu pentru a realiza o manichiura fantastica. Un indiciu important pentru alegerea formei ideale pentru unghii este forma lunulei. Lunula este defapt portiunea de la radacina unghiei (partea care este colorata in cazul unei manichiuri stil semiluna sau ‘half-moon’) care poate fi de asemenea patrata, ovala sau mai rotunda. Modelul lunulei te ajuta sa alegi forma cea mai naturala pentru unghiile tale.
4. Unghiile perfecte trebuie sa fie lungi si nu late
Foloseste acest truc simplu pentru a garanta baza perfecta pentru o manichiura stilata. Tehnicienii te sfatuiesc sa optezi pentru unghii putin mai lungi in loc sa le tai foarte scurt si sa ai unghii foarte late.  Dimensiunile medii radiaza feminitate si creeaza impresia unor degete subtiri. Lungimea ideala variaza in functie de latimea patului unghial.
5. Obtinerea unei forme naturale
Potrivit specialistilor, forma cea mai naturala care arata formidabil in combinatie cu diferitele tipuri de degete sau paturi unghiale, este forma ovala. Insa, exista cazuri cand fashionistele nu nimeresc designul corect. De aceea este important sa retii urmatoarea solutie pentru a realiza o manichiura impecabila. Primul pas pentru stabilirea formei ovale dar si a altor modele este sa pastrezi marginile paralel. Foloseste o pila profesionala pentru a garanta aspectul rafinat al unghiilor tale. Apoi poti sa treci la varfuri si sa le rotunjesti sau sa la pastrezi patrate, in functie de preferintele tale.
6. Lungimea unghiilor si forma idealaalegerea formei unghiilor
In cazul in care vrei sa-ti pastrezi unghiile scurte, opteaza pentru formele rotunde sau ovale. Varfurile rotunjite nu se rup si pot fi intretinute mai usor. Pe de alta parte unghiile lungi naturale sau false arata mai bine daca sunt sculptate intr-o forma de migdale, stiletto sau patrat-ovale. Tehnicienii promoveaza tendinta manichiurilor in forma de ‘edge’ sau ‘pipe’ care pot fi realizate numai cu unghii artificiale super-lungi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu